ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άρθρο του Κρις Μπάρστ του Πέρσιαν Μίρορ

Μια παγκόσμια καλλιτεχνική και εκπαιδευτική προσπάθεια, με τη μορφή διαγωνισμού τέχνης, έχει σχηματιστεί για την ευαισθητοποίηση της ιρανικής νεολαίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Η Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών, Γραμμάτων και Μέσων Ενημέρωσης (WAALM), σε συνεργασία με το Κολέγιο Άμπεϊ, το βραβευμένο Πέρση τραγουδιστή Σατάρ, και τη Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς, ανέπτυξε αυτόν το διαγωνισμό ζωγραφικής με κραγιόνια για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα των νέων Ιρανών σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα του διαγωνισμού αυτού είναι το Ανθρώπινο Δικαίωμα #18: «Ελευθερία της Σκέψης». Οι τρεις κορυφαίοι νικητές θα βραβευτούν με Δίπλωμα Ταλέντου από την Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών, Γραμμάτων και Μέσων Ενημέρωσης (που θα υπογραφεί από κοινού από τους ιδρυτές της και τον Σατάρ) και να κερδίσουν μια υποτροφία για παρακολούθηση μαθήματος διάρκειας δύο εβδομάδων στο Κολέγιο Άμπεϊ στην Αγγλία.

Επιπλέον, τα 100 καλύτερα έργα θα εκτεθούν στην Αγγλία και οι δημιουργοί τους θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και φωτογραφία του Σατάρ υπογεγραμμένη από τον ίδιο προσωπικά. Αυτός ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους Ιρανούς σε όλο τον κόσμο ηλικίας 13-19 ετών.

Ποιοι δημιούργησαν αυτή την κίνηση για τους Ιρανούς νέους μας:

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Λος Άντζελες, που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να γίνουν πολύτιμοι υπέρμαχοι της ανεκτικότητας και της ειρήνης. Πολύ πρόσφατα, η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς κυκλοφόρησε μια σειρά από τριάντα οπτικοακουστικά μηνύματα κοινής ωφέλειας, ένα για κάθε άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πρώτο από αυτά τα μηνύματα, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005, έχει προβληθεί σε περισσότερα από 130 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς εκδίδει επίσης το Εγχειρίδιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «UNITED», εφοδιάζοντας έτσι τους εκπαιδευτικούς και ηγέτες με πρακτικά μέσα για να διδάξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στους νέους.

Το Κολέγιο Άμπεϊ στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίστηκε ως εκπαιδευτικό κέντρο το 1874, και βρίσκεται στις χαμηλότερες πλαγιές των διάσημων λόφων Μάλβερν, στην κεντρική Αγγλία. Προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων σπουδών όπως στην ιατρική, στην μηχανική, στις επιχειρήσεις, στην επαγγελματική κατάρτιση και την αγγλική γλώσσα. Το Κολέγιο Άμπεϊ έχει μια ισχυρή φήμη για την ακαδημαϊκή αριστεία του και είναι πλήρως διαπιστευμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Διαπίστευσης. Το Κολέγιο Άμπεϊ έχει γίνει πρόσφατα Συμβαλλόμενο Μέλος του προγράμματος εκπαίδευσης της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς.

Ο Σατάρ θαυμάζεται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 270 τραγούδια, έχει κυκλοφορήσει τριάντα άλμπουμ και εμφανίστηκε σε 23 χώρες. Είναι ο αγαπημένος τραγουδιστής της Περσικής βασιλικής οικογένειας και οι Πέρσες τον θεωρούν ως τον καλύτερο τραγουδιστή της σύγχρονης εποχής. Ως ένα άτομο που νοιάζεται για τους άλλους, ο Σατάρ συμμετέχει εθελοντικά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τους σκοπούς που πιστεύει ότι πρέπει να υποστηρίξει. Τον Σεπτέμβριο του 2004, το Διεθνές Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών (IFSI) τον ανακήρυξε Επίτιμο Διδάκτορα για την ειλικρινή αφοσίωση και συμβολή του στην ανθρωπότητα, τον κόσμο της τέχνης και της Περσικής μουσικής ειδικότερα.

Ο Σατάρ έλαβε το πρώτο βραβείο του για την καλύτερη μελωδική φωνή στην ποπ μουσική και ένα δεύτερο βραβείο για τις φωνητικές του ικανότητες στην κλασική μουσική.

Το κλειδί για τη μακροβιότητά του ως τραγουδιστής είναι η καταπληκτική γκάμα της φωνής του που του δίνει τη δυνατότητα να τραγουδάει από Παραδοσιακά /Κλασικά (Bazm) μέχρι τους ποικίλους ήχους της σημερινής ποπ μουσικής.

Η Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών, Γραμμάτων και Μέσων Ενημέρωσης (WAALM) υποστηρίζει, αναπτύσσει και προωθεί τη δραματική και τις καλές τέχνες, το δημιουργικό γράψιμο και την ποίηση, καθώς και την επαγγελματική δημοσιογραφία και παραγωγές για τα μέσα ενημέρωσης. Η WAALM τακτικά αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους άριστους και εμπνευσμένους επαγγελματίες και διοργανώνει διεθνείς εκδηλώσεις βράβευσης. Η WAALM είναι ένας ενεργός υπερασπιστής της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα από το 2006.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρώπινο δικαίωμα #18 κάνε κλικ εδώ>>

 

Επίσημοι δικτυακοί τόποι:

Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών, Γραμμάτων και Μέσων Ενημέρωσης (WAALM): www.waalm.com

Κολέγιο Άμπεϊ: www.abbeycollege.co.uk

Σατάρ: www.sattarmusic.net