ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Ο Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της YHRI, Τιμ Μπόουλς, και ο διευθυντής προγράμματος της Δυτικής Αφρικής, Jay Yarsiah, σε συνεργασία με τον διευθυντή προγράμματος του Ιδρύματος για τη Διεθνή Αξιοπρέπεια (FIND) της Σιέρα Λεόνε, Ντέιβιντ Μοντεσίλα, ολοκλήρωσαν τέσσερις μέρες στο Φρίταουν σήμερα για τον πρώτο διαγωνισμό ηγεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα της YHRI για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, ο Τιμ παρέδωσε ένα εργαστήριο ηγεσίας και δημόσιας ομιλίας σε ηγέτες των σπουδαστών από τρία σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, στα γραφεία του FIND της Σιέρα Λεόνε. Την επόμενη μέρα, τα μέλη των λέσχεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα από αυτά τα διαγωνιζόμενα σχολεία παρέδωσαν εκθέσεις σχετικά με τη σημερινή κατάσταση των κοινοτήτων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καιρό πολέμου. Το Γυμνάσιο Prince of Wales παρουσίασε μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση και την ανάγκη για αλλαγή για την κοινότητα των ακρωτηριασμένων. Το πρόγραμμα της Δημόσιας Μέσης Τεχνικής Σχολής επικεντρώθηκε στα θύματα βιασμού και βασανιστηρίων. Η νικήτρια ομάδα από το Γυμνάσιο Θηλέων της Freetown αναφέρθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές των πρώην πολεμιστών και ιδιαίτερα των παιδιών στρατιωτών. Στους προσκεκλημένους ομιλητές περιλαμβάνονταν η Κα Σελάκ Σόνι Ντέιβις, γενική διευθύντρια του Συνδέσμου των Μ.Κ.Ο. της Σιέρα Λεόνε (SLANGO).

Σε μια τυπική δήλωση κατά το κλείσιμο του φόρουμ, μια μαθήτρια έγραψε: «Έχω μάθει πολλά από την αρχή αυτού του προγράμματος... υπόσχομαι σαν παιδί ακτιβιστής πως θα προωθήσω αυτό το μήνυμα σε όσους δεν ήταν τυχεροί να είναι μέρος αυτού του προγράμματος κατάρτισης. Θέλω η YHRI να μας βοηθήσει να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς, κηδεμόνες και φίλους μας που ζουν στην επαρχία, ώστε και αυτοί να γνωρίζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους και την πρακτική τους».