ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ NetAid

Λόγω της ενεργού δράσης της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το 2001, η 16χρονη Κλερ Κέβιτ, Πρόεδρος της Νεολαίας, της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς, διορίστηκε ως μια από τους κριτές για την περίφημη εκδήλωση Βραβεία Παγκόσμιας Δράσης NetAid 2006/2007, που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη τον Μάιο.

Τα Βραβεία Παγκόσμιας Δράσης NetAid τιμούν μαθητές γυμνασίου στις ΗΠΑ οι οποίοι έχουν οργανώσει και εποπτεύσει κάποιο έργο που ωφέλησε τους ανθρώπους σε φτωχές χώρες ή αύξησε την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παγκόσμια φτώχεια στις κοινότητές τους. Τα βραβεία τιμούν τους νέους οι οποίοι έχουν επιδείξει μεγάλη υπεροχή σε πεδία όπως η πρόληψη του HIV/AIDS, η καταπολέμηση της πείνας και η βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση. Οι κριτές κρίνουν τους υποψήφιους με βάση την καινοτομία, τη συνεργασία, την ηγεσία, την έμπνευση και την αποτελεσματικότητα και οι τιμώμενοι επιβραβεύονται με το ποσό των 5.000 δολαρίων για το κολέγιο ή τη φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής τους.

Η Κλερ θα έχει την τιμή να κάθεται στο πάνελ των κριτών μαζί με τον Τζέιμς Φ. Χογκ, τον νεώτερο (αντιπρόεδρος της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης Έλλη Βίσελ και άλλους διακεκριμένους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το έργο της Κλερ με τη Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς την έχει οδηγήσει στην Αγγλία, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Καπιτώλιο και τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε για το ρόλο της νεολαίας στην ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει επίσης προεδρεύσει σε συσκέψεις κορυφής για τη νεολαία και ηγήθηκε πάνελ συζητήσεων.