Ποια είναι η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς (YHRI) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2001 από τη Δρ. Μαίρη Σατλγουόρθ, μια εκπαιδευτικός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής, όπου παρατήρησε από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες των διακρίσεων και της έλλειψης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο σκοπός της YHRI είναι να διδάξει τη νεολαία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και να τους εμπνεύσει να γίνουν υπέρμαχοι της ανοχής και της ειρήνης. Η YHRI έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα, συμπεριλαμβανομένων των εκατοντάδων ομάδων, συλλόγων και παραρτημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς διδάσκει την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο μέσα στην τάξη όσο και σε μη παραδοσιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα, με υλικά που συχνά αγγίζουν όλες τις γενιές. Με τη διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με όλα τα μέσα, από συνέδρια και ημερίδες μέχρι το χιπ-χοπ και το χορό, το μήνυμα αυτό έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Τα υλικά μας περιλαμβάνουν το μουσικό βίντεο UNITED, ένα μήνυμα βγαλμένο από τη ζωή, πολυεθνικό, κατά του εκφοβισμού, που έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τα 30 μας σύντομα βίντεο με μηνύματα κοινής ωφέλειας παρουσιάζουν τα 30 Άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Σε λιγότερο από ένα λεπτό, η νεολαία μπορεί να μάθει ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματά της, και όλα τους σε λιγότερο από μισή ώρα. Τα βίντεο έχουν κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, καθώς προβάλλονται στα τηλεοπτικά δίκτυα χωρών όλου του κόσμου. Αλλά αυτό δεν είναι όλο. Τα βίντεο τώρα προβάλλονται σε οθόνες των σταδίων κατά τη διάρκεια του ημίχρονου, σε ταξί, στις οθόνες των σούπερ μάρκετ, σε θέατρα, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, και σε πολλές άλλες τοποθεσίες. Κάνετε κλικ για να τα παρακολουθήσετε >>

Έχουμε εμπνεύσει ανθρώπους να περπατήσουν, να τρέξουν σε αγώνες ταχύτητας, να ζωγραφίσουν τοιχογραφίες και να κάνουν μικρές συγκεντρώσεις με ομάδες νέων και σε ορφανοτροφεία, καθώς και μεγάλες συναυλίες ανοιχτού χώρου.

Τα βίντεο και τα προγράμματα σπουδών μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα γεμίζουν τις αίθουσες των σχολείων και της μάθησης με τα απλά μηνύματα για το ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα μας.

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της συνεργασίας με ομοϊδεάτες, άτομα και ομάδες, για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να μάθουμε από αυτούς τα σκληρά κερδισμένα μαθήματά τους, και έτσι να μεγαλώσουμε και να πλησιάσουμε τη νεολαία σε όλες τις ηπείρους.