ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ∆ΙΕΘΝΩΣ

Η νεολαία σε πολλά έθνη πλησιάζεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τους διδάσκουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα από επιστολές που δίνουν μια γεύση από την παγκόσμια αντίδραση στα υλικά και τα προγράμματα της YHRI.

«Όπως γνωρίζετε, διάφορα όργανα της Αφρικανικής Ένωσης ενεργά συνηγορούν για την προστασία και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα της νεολαίας. Επαινούμε τον οργανισμό σας για την πρωτοβουλία αυτή ... »

− Πρέσβης της Αφρικανικής Ένωσης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος και Παρατηρητής στον ΟΗΕ

«Επικροτώ τον σκοπό της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να διδάξει τους νέους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι ώστε να γίνουν πολύτιμοι υπερασπιστές της ανοχής και της ειρήνης.

»Ήταν ευχάριστη εμπειρία η συνεργασία μαζί σας σχετικά με το Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έκθεσης τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Θα συνιστούσα θερμά τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις νεολαίας.»

− Ιδρυτής−Διευθυντής
Φίλοι των Ηνωμένων Εθνών

«Τα προγράμματα αυτά ήταν πολύ καλά παρουσιασμένα και τα παιδιά απέκτησαν πολλές γνώσεις από αυτά.»

− Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου, Νότιος Αφρική

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την εξαιρετική δουλειά που κάνετε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα θυμάμαι πάντα με χαρά μου τις σημαντικές συναντήσεις που είχα μαζί σας και με άλλους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Λος Άντζελες. Αυτά τα γεγονότα με ενθάρρυναν να συνεχίσω τις δραστηριότητές μου με γενναιότητα για να έχω αντίκτυπο στην εξάλειψη της αδικίας και των διακρίσεων όπου κι αν σηκώνουν το άσχημο κεφάλι τους.»

− Πρώην μέλος του Κοινοβουλίου
Πρέσβης της Γκουιάνα για την Ειρήνη

«Εκ μέρους των παιδιών των οποίων τις ζωές έχετε αγγίξει, να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας και το έργο της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την προτροπή σε δράση για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

»Καθώς συνεχίζετε αυτό το παγκόσμιο κίνημα για τα παιδιά, βοηθάτε να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά παντού θα έχουν την ευκαιρία να αποτελέσουν ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας.»

− Αξιωματούχος, Ταμείο των ΗΠΑ για τη UNICEF

«Η ΜΚΟ μας θα έχει μια συνέλευση αυτό το καλοκαίρι. Τα υλικά αυτά θα διανεμηθούν απευθείας στους εκπροσώπους της ΜΚΟ Εκκλησίασμα της Παναγίας της Αγάπης του Καλού Βοσκού και θα τα φέρουν άμεσα στους τομείς τους σε 67 χώρες.»

– Μέλος του Εκκλησιάσματος των Αδελφών του Καλού Βοσκού

«Η Όγδοη Περιφέρεια χαιρετίζει το έργο που η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς έχει ξεκινήσει στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των νέων μας για να γίνουν υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δημιουργικότητα του οργανισμού σας κατά τη διάδοση του μηνύματος με τη διανομή των μικρού βιβλίου Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα; σε διάφορες γλώσσες, με δράσεις τοιχογραφίας, με διασκέψεις κορυφής της νεολαίας, με διεθνείς περιοδείες και με διαγωνισμούς έκθεσης και τέχνης είναι αναμφίβολα αξιέπαινη. Οι δραστηριότητες που απαριθμούνται πιστοποιούν την αφοσίωση των πολλών εθελοντών που εργάζονται με τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς.»

− Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες

«Μέσω αυτού του προγράμματος, μια σπάνια ευκαιρία δόθηκε σε ηγετικά στελέχη από πολλές χώρες να εξοικειωθούν με τη συλλογική εργασία του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης, καθώς και των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως. Αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα, και γνωρίζω ότι ο αντίκτυπος θα είναι θετικός και σημαντικός».

− Μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Παρατηρητών του Οργανισμού
της Ισλαμικής Διάσκεψης στα Ηνωμένα Έθνη

Στελέχη της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς με το βασιλιά του Cape Coast και άλλους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Περιοδείας του 2005.

«Ως Δήμαρχος της πόλης του Λος Άντζελες και για λογαριασμό των Κατοίκων των ΗΠΑ, συγχαίρω τη Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς για την επιτυχή "Παγκόσμια Εκπαιδευτική Περιοδεία 2004" και την έκδοση του βίντεο UNITED. Η δέσμευση του οργανισμού σας για να την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε όλο τον κόσμο είναι αξιέπαινη. 

»Τις καλύτερες ευχές μου για τη συνεχιζόμενη επιτυχία σας.»

− Δήμαρχος της Πόλης του Λος Άντζελες

«Σίγουρα καταφέρατε να αναλύσετε τα δύο δύσκολα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του AIDS στο βιβλιαράκι Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; και στο φυλλάδιο με τίτλο "Προστατέψτε τον Εαυτό σας (και τους άλλους) από την Ασθένεια του AIDS" σε φιλικό προς τα παιδιά κείμενο.

»Εντυπωσιάστηκα από το πάθος σας για το έργο και το άγχος σας να διαδώσετε το μήνυμά σας όσο το δυνατόν ευρύτερα.»

− Υπουργός Κρατικής
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γκάνα

«Το βιβλιαράκι που δημοσιεύθηκε από την ομάδα σας, Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;, βοηθά πάρα πολύ να εκπαιδευτούν τα παιδιά όχι μόνο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εγκρίθηκε το 1948 και υπογράφηκε από περισσότερες από 100 χώρες. Η μελέτη αυτού του μικρού βιβλίου θα ενισχύσει την κατανόηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των νέων, διδάσκοντάς τους τις αξίες του σεβασμού και της ανεκτικότητας με αποτέλεσμα να φέρει την ελπίδα για ειρήνη πιο κοντά στην πραγματικότητα.»

− Αξιωματούχος, Γραφείο Διεθνών Θρησκευτικών Ελευθεριών
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
Ουάσιγκτον

Οι Παγκόσμιες Περιοδείες της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αγγίζουν τις ζωές δεκάδων χιλιάδων νέων.
«Είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζουμε ότι η οργάνωσή σας έχει επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα στη νεολαία και λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους του οργανισμού μας και το έργο μας με τη νεολαία, θα ενσωματώσουμε τα δικαιώματα του ανθρώπου στο πρόγραμμά μας».

− Πρόεδρος
Σώματος Εθελοντών του Συμβουλίου Νεολαίας για την Ειρήνη

«Το μοίρασμα του μικρού βιβλίου Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; στα σχολεία είναι ένας πολύ καλός και σημαντικός τρόπος εργασίας. Αυτό το βιβλιαράκι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για το σημαντικό έργο μας».

−Μέλος του Συμβουλίου
της Διεθνούς Αμνηστίας, Σουηδία

«Θέλω να σας συγχαρώ για το γεγονός ότι παράγατε το φιλμ UNITED, που έχει το πλεονέκτημα όχι μόνο να απευθύνεται στους νέους, αλλά και να έχει γίνει από νέους οι οποίοι έχουν κατανοήσει τη σημασία της από κοινού καταπολέμησης του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας».

−Κ.T.
Πληρεξούσιος Υπουργός
Μόνιμη Αποστολή της Γουατεμάλα στα Ηνωμένα Έθνη