ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

«Είµαστε όλοι γεννηµένοι ελεύθεροι και ίσοι.» –Άρθρο 1, Οικουµενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων των Ηνωμένων Εθνών
Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς υποστηρίζει ότι τα παιδιά που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους είναι ευάλωτα και εύκολη λεία για κακοπροαίρετα άτομα. Τα στατιστικά στοιχεία για την απώλεια της αξιοπρέπειας και της ζωής μέσα από την κακοποίηση των παιδιών, της βίας των συμμοριών, την παιδική εργασία και τα παιδιά − στρατιώτες είναι απίστευτα υψηλά.

Τα ακόλουθα είναι τρέχουσες στατιστικές σε πέντε βασικούς τομείς των καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παιδική κακοποίηση − 40 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών πάσχουν από κακοποίηση και παραμέληση. (UNICEF, 2008)

Βία Συμμοριών − 100 τοις εκατό των πόλεων με πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο με 250.000 αναφέρουν δραστηριότητα συμμοριών. (Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ)

Παιδική Εργασία − 246 εκατομμύρια παιδιά, ένα στα έξι παιδιά, ηλικίας 5 έως 17, είναι θύματα παιδικής εργασίας. (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, 2002)

Παιδιά − στρατιώτες − η UNICEF εκτιμά ότι περισσότερα από 300.000 παιδιά κάτω των 18 ετών σήμερα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σε περισσότερες από τριάντα ένοπλες συρράξεις σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η πλειοψηφία των παιδιών στρατιωτών είναι μεταξύ των ηλικιών 15 και 18, κάποια είναι μόλις 7 ή 8 ετών. (Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, 2005)

Εμπορία ανθρώπων − Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 27 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο σήμερα που είναι υποδουλωμένοι.

Κάθε χρόνο 600.000 με 800.000 άτομα γίνονται αντικείμενο εμπορίου δια μέσου των διεθνών συνόρων. (Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Έκθεση για τη Εμπορία Ανθρώπων, 2006)

Περισσότερα για την εμπορία ανθρώπων >>