ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Εκπαιδευτικό Πακέτο της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων

Το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει σχεδιαστεί για μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλήρες μάθημα ή ως συμπληρωματική πηγή σε κάποιο άλλο μάθημα. Σκοπός του είναι να απασχολήσει τους μαθητές με θέματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τους δώσει τις ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν και να εφαρμόσουν τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώ τα υλικά έχουν σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς, είναι εξίσου κατάλληλα για επικεφαλής ομάδων νέων είτε θρησκευτικής φύσης είτε όχι, καθώς επίσης σε συμβούλους και γονείς.

Το Εκπαιδευτικό Πακέτο περιλαμβάνει έναν πλήρες Εκπαιδευτικό οδηγό, το ντοκιμαντέρ Η ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 30 βραβευμένες ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας (σποτ) που απεικονίζουν τα 30 ανθρώπινα δικαιώματα, τα μουσικά βίντεο της UNITED και αντίγραφα από τα δύο βιβλιαράκια, Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; και Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις, κάθε στοργικό άτομο που εργάζεται με τη νεολαία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα υλικά για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρακάτω είναι μερικές επίσημες επιδοκιμασίες από εκπαιδευτικούς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα υλικά και το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

«Αυτό το πακέτο πραγματικά με βοήθησε. Πριν από τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν ήξερα τη διαφορά μεταξύ ενός δικαιώματος και ενός προνομίου. Ο οδηγός είναι σύντομος και εύκολος στην ανάγνωση – κατέστησε σαφή τα δικαιώματά μου και αφότου το διάβασα, δεν είχα άλλα ερωτήματα ή αμφιβολίες. Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο πήρατε αυτό το μακρύ, φλύαρο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών και το συντομεύσατε σε τριάντα σύντομες δηλώσεις. Ολόκληρο το αρχικό έγγραφο με τρομοκρατούσε και είμαι σίγουρος ότι πολλοί λίγοι έφηβοι θα ήθελαν να καθίσουν και να τα διαβάσουν όλα. Σας ευχαριστώ όλους και τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα βάθη της καρδιάς μου που το κάνατε αυτό άμεσα διαθέσιμο για όλους τους εφήβους».
– Ε.Β., Μαθητής, Σαιντ Λούις, Μιζούρι, ΗΠΑ

«Με τα αξιόλογα εργαλεία μάθησης –συμπεριλαμβανομένων και των βίντεο απεικονίσεων όλων των 30 Άρθρων της Οικουμενικής Διακήρυξης και τα συνοδευτικά εκπαιδευτικά υλικά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων– και με τις εργασίες σας που αποτελούν πρόκληση για τους μαθητές και έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν ηγετικούς ρόλους στους νέους, Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς και το τμήμα στη Λιβερία αποτελούν μια ισχυρή φωνή στην εκπαιδευτική διαδικασία σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λιβερία». – Εκλεγμένος Επίσημος, Δημοκρατία της Λιβερίας

«Η Όγδοη Περιφέρεια επιδοκιμάζει το έργο που Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς έχει ξεκινήσει για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των νέων μας ώστε να γίνουν υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δημιουργικότητα του οργανισμού σας στο να μοιράζετε το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με το να διανέμετε τα βιβλιαράκια Ποια είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; σε διάφορες γλώσσες, με τα πρότζεκτ τοιχογραφίας, τις διασκέψεις των νέων, τις διεθνείς περιοδείες και τους διαγωνισμούς δοκιμίου και τέχνης, είναι αναμφίβολα αξιέπαινη. Οι δραστηριότητες που απαριθμούνται πιστοποιούν την αφοσίωση των πολλών εθελοντών που εργάζονται με τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς. – Β.Κ.Π., Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες

«Έχω επανεξετάσει το βίντεο των ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που απεικονίζουν τα 30 δικαιώματα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των σχετικών δημοσιεύσεων που έχετε δώσει σε μένα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τις αρχές αυτής της παραγωγής και την ποιότητα της επικοινωνίας.

»Θα με τιμούσε να προτείνω την ένταξη τους ως επίσημο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας μου». – Τ.Ρ-Χ., Εκλεγμένος Επίσημος, Λαϊκή Δημοκρατία του Ανατολικού Τιμόρ-Λέστε

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικό Πακέτο της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων >>