ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η Διάσκεψη για την Πρόληψη της Εκμετάλλευσης σχετικά με το Εμπόριο Ανθρώπων και την Απαγωγή Παιδιών φιλοξενήθηκε από το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σένταρς στο Διεθνές Ξενοδοχείο Σέρατον στις 13 Νοεμβρίου 2006.

Η κα Λάουρα Λέντερερ, Ανώτερη Σύμβουλος για το Δουλεμπόριο Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, έκανε μια πολύ δυνατή παρουσίαση. Η κα Μαίρη Σάτλγουορθ, πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρέδωσε στην κα Λέντερερ ένα αντίγραφο του βίντεο της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «30 Δικαιώματα, 30 ∆ιαφημίσεις» που περιγράφει την Οικουµενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων των Ηνωµένων Εθνών. Επίσης παρούσες ήταν η Δημοτική Σύμβουλος του Λος Άτζελες σχετικά με τη θέση των γυναικών, Αν Ντουν, καθώς και η Ιδρύτρια του Bilateral Safety Corridor Coalition (Φιλανθρωπικό Ίδρυμα), κα Μαρίσα Αγκέιρτ.

Άλλες παρουσίες στο συνέδριο ήταν αυτή του κ. Στέφεν Τιντγουέλ αντιπρόεδρου του FBI, του Αρτούρο Ιντέριαν των Original Movies, Lifetime Entertainment Services και του Μάικλ Α. Σμιθ, Εθνικού Συμβούλου για Υπηρεσίες Διάσωσης από το Δουλεμπόριο Ανθρώπων του Στρατού Σωτηρίας.

Το συνέδριο που οργανώθηκε από τον Τόνι Νασίφ, αύξησε την επίγνωση σχετικά με το επικερδές κατά δισεκατομμύρια δολάρια παράνομο και απάνθρωπο εμπόριο παιδιών, γυναικών και ανδρών τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Εκπρόσωποι κυβερνητικών, θρησκευτικών, κοινοτικών και ομάδες νεολαίας κινητοποιήθηκαν από κοινού για να θέσουν τέλος σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα.