Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2010

Αγαπητοί Υποστηρικτές,

Η Νεολαία είναι ο κτύπος της καρδιάς του μέλλοντός μας. Οι νέοι που γνωρίζουν ότι έχουν δικαιώματα και ευθύνες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους. Δυστυχώς, οι νέοι που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους είναι ευάλωτοι και εύκολη λεία για τα κακόβουλα άτομα.

Ο σκοπός του προγράμματος της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς είναι να διδάξει στους νέους τα ανθρώπινα δικαιώματα, συγκεκριμένα την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών και να τους εμπνεύσει να γίνουν υπέρμαχοι της ανεκτικότητας και της ειρήνης.

Η ετήσια Παγκόσμια Περιοδεία της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς από το 2004, ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη έχοντας φθάσει σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από ογδόντα χώρες και εκατοντάδες χιλιάδες νέους. Κάθε χρόνο συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αρχηγούς κρατών, σε ηγέτες και εκπαιδευτικούς, καθώς και στους νέους στα πανεπιστήμια, σχολεία, ομάδες, νοσοκομεία, κέντρα κράτησης ανηλίκων και ορφανοτροφεία. Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και ο Τύπος διαδίδουν τα μηνύματά μας σε εκατομμύρια ανθρώπους. Μόνο πέρυσι, η Παγκόσμια Περιοδεία της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς έκανε το γύρο του πλανήτη ταξιδεύοντας στην Αργεντινή, στην Αυστρία, στο Μπαρμπάντος, στην Κολομβία, στην Ιορδανία, στο Μεξικό, στη Ρωσία, στη Νότια Αφρική, στην Ελβετία, στο Ανατολικό Τιμόρ στην Ουγκάντα και στις ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια Περιοδεία του Κόσμου το 2010 θα συμπεριλάβει τη Βραζιλία, το Εκουαδόρ, την Ελλάδα, τη Γουατεμάλα, τη Χαβάη, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τον Παναμά, την Πορτογαλία, τη Σαρδηνία, τη Σικελία, τη Νότια Αφρική, τη Σουαζιλάνδη, την Ταϊβάν και τις ΗΠΑ.

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Στηρίζεται στους αφοσιωμένους εθελοντές και τη γενναιόδωρη υποστήριξη ατόμων, ομάδων και οργανώσεων που μοιράζονται τους ίδιους σκοπούς. Το ερώτημα δεν είναι ποιο είναι το κόστος για να διδαχτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά τι θα κόστιζε αν αυτό δεν γινόταν. Η βοήθειά σου είναι αναγκαία. Εργαζόμενοι μαζί για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Οι νέοι που γνωρίζουν τα δικαιώματά τους μπορούν να υπερασπιστούν ή να καταγγείλουν τις παραβιάσεις τους. 

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Μαίρη Σάτλγουορθ, Δρ. Εκπαίδευσης,
Πρόεδρος