ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2006 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Το Τμήμα του Βερολίνου, της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς γιόρτασε την ελευθερία του στο πλαίσιο του προγράμματος Παγκόσμια Περιοδεία 2006 της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς.

Αν και είναι πολύ νέοι για να θυμηθούν τα είκοσι επτά χρόνια πριν που το Τείχος του Βερολίνου χώριζε οικογένειες και εμπόδιζε τους Ανατολικογερμανούς να επισκεφτούν τη Δυτική Γερμανία, εν τούτοις γνωρίζουν ότι όταν έπεσε το Τείχος, το 1989, η πράξη αυτή έγινε σύμβολο της ελευθερίας ενάντια στην καταπίεση.

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς, δημιούργησαν τριάντα μηνύματα κοινής ωφέλειας (PSA) για να διαδώσουν κάθε ένα από τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης για τη ζωή, την εκπαίδευση της νεολαίας, τα δικαιώματά της και τις υποχρεώσεις της. Τέσσερα από αυτά τα σποτ κυκλοφόρησαν όταν η Παγκόσμια Περιοδεία βρισκόταν στη Γερμανία συμπεριλαμβανομένου, όπως ταίριαζε, του άρθρου 9, το οποίο ορίζει τα εξής:

«Κανείς δεν µπορεί να συλλαµβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα».

Σκοπός της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς είναι: «να διδάξει τους νέους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι ώστε να γίνουν πολύτιμοι υπερασπιστές της ανεντικότητας και της ειρήνης».