ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2009

Μπαρμπέιντος

Η Παγκόσμια Περιοδεία 2009 της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποδείχθηκε ότι είναι μια γιορτή της ποικιλίας και της περιπέτειας, καθώς η Πρόεδρος της YHRI, Μαίρη Σάτλγουορθ, Ed.D., επισκέφθηκε χώρες μεγάλες και μικρές, έκανε καινούριους φίλους και προώθησε το μήνυμα της ειρήνης και της ανοχής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ξεκινήσαμε στο Μεξικό, στο οποίο διοργανώθηκαν συναντήσεις με πολυεθνικές εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών, καθώς και με εθνικές κυβερνητικές υπηρεσίες για τη νεολαία, την καταπολέμηση των διακρίσεων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της επίσκεψης στο Μπαρμπάντος ήταν μια συνάντηση με αξιωματούχους της εκπαίδευσης και με ανώτερους ηγέτες της κυβέρνησης, που έδωσε την ευκαιρία για μια αυτοσχέδια πρόσκληση προς την YHRI να εμφανιστεί σε μια παρέλαση, η οποία έγινε την επόμενη μέρα.

Η επίσκεψη στην Κολομβία χαρακτηρίζεται από συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στη ραδιοτηλεόραση, στον στρατό, και στο γραφείο του προέδρου της Κολομβίας. Η επίσκεψη περιελάμβανε μια εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα του Νοτίου Κώνου της Νότιας Αμερικής που επισκέφθηκε η YHRI. Η Δρ. Σατλγουόρθ συναντήθηκε με ηγέτες της κυβέρνησης και ιδιωτικών οργανισμών και έκανε μια παρουσίαση στη βουλή του Μπουένος Άιρες.

Τιμόρ-Λεστέ

Η επίσκεψή μας στο Ανατολικό Τιμόρ, μία από τις νεότερες χώρες του κόσμου, χαρακτηρίστηκε από συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους από την κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, για να συναντηθεί με ιθαγενείς που ζούν εκεί.

Το τμήμα της Παγκόσμιας Περιοδείας που αφορούσε τη Μέση Ανατολή χαρακτηρίστηκε από συναντήσεις με κορυφαίες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας, συμπεριλαμβανομένου ενός παγκόσμιας κλάσης μουσείου παιδιών. Η συνάντηση αυτή και άλλες σε μουσεία και εθνικές βιβλιοθήκες σε διάφορες χώρες απέδειξαν ότι τα προγράμματά μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτό που οι ηγέτες αυτών των σημαντικών εκπαιδευτικών πολιτιστικών ιδρυμάτων χρειάζονται και θέλουν.

Darwin, Αυστραλία

Επόμενος σταθμός ήταν η Μόσχα, που χαρακτηρίστηκε από συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους της εκπαίδευσης και το διευθυντή της εθνικής βιβλιοθήκης της νεολαίας.

Η Ελβετία ήταν ένας σταθμός της τελευταίας στιγμής για την Παγκόσμια Περιοδεία, μετά από επίσημη πρόσκληση που έλαβε η YHRI να εκπροσωπήσει τη νεολαία κατά τη Διάσκεψη Αναθεώρησης του Ντουρμπάν στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη. Στον ΟΗΕ πήγε ο Άνγκελο Κρόιτσμπεργκερ, ένας από τους πρεσβευτές της νεολαίας μας. Η παρουσίαση του Άνγκελο, με τίτλο «Διαπολιτισμικός Διάλογος και Ανθρώπινα Δικαιώματα», είχε πολύ καλή υποδοχή.

Η επίσκεψη στη Νότιο Αφρική πρωτοπόρησε με επισκέψεις σε ένα μουσείο στον ιστορικό χώρο του οποίου ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Νέλσον Μαντέλα είχαν φυλακιστεί. Διάφορες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με αξιωματούχους της εθνικής κυβέρνησης, του στρατού, των μέσων ενημέρωσης και της εθνικής βιβλιοθήκης.

Η επίσκεψη της Παγκόσμιας Περιοδείας στην Ουγκάντα χαρακτηρίστηκε από συναντήσεις με μέλη του κοινοβουλίου καθώς και μια παρουσίαση σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Περνώντας από έξι ηπείρους, η Παγκόσμια Περιοδεία επισκέφθηκε κυβερνητικά στελέχη, ορφανά, εκπαιδευτικούς και οργανώσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. Νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν σε τομείς της κοινωνίας που δεν είχαν προηγουμένως πλησιαστεί, όπως μουσεία παιδιών και πολυεθνικές εταιρείες. Η ανταπόκριση του κόσμου έδειξε την τεράστια διεθνή αποδοχή και τη ζήτηση για την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσφέρονται από την YHRI.

Συνέχεια στο χρονικό ορίζοντα έχει η επικείμενη Διεθνής Διάσκεψη Κορυφής της YHRI, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στα τέλη του Αυγούστου. Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Διεθνής Διάσκεψη Κορυφής θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.

http://humanrightsworldtour.blogspot.com/