Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ 2007

Η Παγκόσμια Περιοδεία 2007, της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς επέστρεψε στην έδρα της στο Λος Άντζελες στις 12 Ιουνίου, αλλά η δουλειά μόλις είχε αρχίσει. Με τις νέες επαφές που πραγματοποιήθηκαν, τις νέες συνεργασίες που διαμορφώθηκαν και τα νέα πρωτόκολλα συμφωνίας που εκπονούνται, η παγκόσμια επέκτασή μας βρίσκεται στην πιο υψηλή από ποτέ φάση της!

Σκοπός της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς είναι να διδάξει τους νέους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι ώστε να γίνουν πολύτιμοι υπερασπιστές της ανεκτικότητας και της ειρήνης.

Η περιοδεία ταξίδεψε στην Ινδονησία, τη Νότια Αφρική, το Κονγκό, την Κένυα, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τα Ηνωμένο Βασίλειο, το Πουέρτο Ρίκο και έκανε επτά στάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ταξίδια μας περιλάμβαναν σωρεία συναντήσεων, συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης και εκδηλώσεων για την προώθηση της σημασίας της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ακόλουθα συνοψίζουν τα γεγονότα σε ορισμένες από τις σημαντικές επισκέψεις:

Ινδονησία

Συναντηθήκαμε με ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Εξωτερικών, και άλλους αξιωματούχους και ηγέτες από τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εκπαίδευσης και της εργασίας των νέων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικεφαλής μιας ομάδας κυβερνητικών αξιωματούχων μας συνόδευσε σε μια περιοδεία σε φυλακή για ανηλίκους όπου παραδώσαμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρουσιάσαμε επίσης τα βίντεο μας σε παιδιά σε ένα τοπικό ορφανοτροφείο.

Την τελευταία μέρα μας, διοργανώσαμε δύο σεμινάρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δραστηριότητές μας καλύφτηκαν από τον Τύπο και την εθνική τηλεόραση.

Δημοκρατία του Κονγκό

Ο οικοδεσπότης μας ήταν ο κ. Γιέκα Φούτου, Διευθυντής του ASSECA (Association Essonne au Coeur de l `Afrique). Έγιναν συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς, στρατιωτικούς ηγέτες και προβλήθηκαν τα βίντεό μας σε σχολεία και σε ένα ορφανοτροφείο. Σε μια από αυτές τις εκδηλώσεις Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς συμμετείχαν πάνω από 2.000 μαθητές.

Κένυα

Οι δραστηριότητές μας στην Κένυα ξεκίνησαν με τη διάσκεψη που διοργάνωσαν οι πρόσκοποι της Περιφέρειας Αφρικής. Το συνέδριο αυτό παρουσιάστηκε στο τμήμα ειδήσεων των Προσκόπων στο διεθνή δικτυακό τους τόπο scout.org, σε άρθρο με τίτλο: Το Γραφείο Προσκόπων της Περιφέρειας Αφρικής (ARO) υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Περιφερειακή Διευθύντρια κα Ρουμπίνα Χάροον αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στα δεινά που υπέστη η Αφρική ως ήπειρος. Γι’αυτό το λόγο πρότεινε τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων και κινημάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσουν έναν κόσμο που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πραγματοποιήσαμε μια διάσκεψη με τους ηγέτες του παγκόσμιου προγράμματος για τη νεολαία στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι για να συζητήσουμε πιθανές προσπάθειες συνεργασίας. Κάναμε παρουσίαση του υλικού μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών σε ένα τοπικό ορφανοτροφείο.

Μαρόκο

Στο Μαρόκο, φιλοξενηθήκαμε από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητήριου Συμβούλων της Βουλής, Άχμεντ Ελ Καντίρι και τον καθηγητή Αμπτελάχ Μεσνούν. Συναντηθήκαμε με τους επαρχιακούς και εθνικούς ηγέτες της κυβέρνησης. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμα Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς σε σχολεία, σε ένα ορφανοτροφείο και σε έναν οργανισμό που παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καρδιάς σε παιδιά.

Λονδίνο

Η επίσκεψή μας στο Λονδίνο, περιλάμβανε συναντήσεις με τα μέλη της Ομάδας Νέων στη Γραμματεία της Κοινοπολιτείας των Εθνών και το αρχηγείο των Κοριτσιών Προσκόπων.

Πουέρτο Ρίκο

Στο Πουέρτο Ρίκο, μας υποδέχτηκε η πρώτη κυρία του Πουέρτο Ρίκο και η Γραμματεία του Τμήματος Οικογένειας. Τα βίντεό μας ξεκίνησαν πριν τριάντα μέρες να προβάλλονται στην τηλεόραση του Πουέρτο Ρίκο. Οι αντιπρόσωποί μας στο Πουέρτο Ρίκο έχουν δημιουργήσει συνεργασίες και κανόνισαν ώστε τα βίντεό μας να προβάλλονται σε περισσότερες από εκατό αίθουσες αναμονής κυβερνητικών γραφείων.

Νέα Υόρκη

Η επίσκεψή μας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη περιελάμβανε συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για τα Παιδιά και τις Ένοπλες Συγκρούσεις και την Αποστολή της Αγκόλα στα Ηνωμένα Έθνη. Επίσης, συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του Εθνικού Συνδέσμου για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Νέα Υόρκη, Ο Τάρον Λέξτον, σκηνοθέτης των Τριάντα Μηνυμάτων Κοινής Ωφέλειας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας από την Εταιρεία Συγγραφέων των Ηνωμένων Εθνών RSC. Είναι το νεότερο άτομο και o πρώτος σκηνοθέτης που τιμήθηκε με το βραβείο.

Άλλες εκδηλώσεις περιλάμβαναν συνόδους κορυφής των νέων στο Βερολίνο και Λος Γκάτος και εκδηλώσεις στο Μιλάνο, τη Μαδρίτη, την Τάμπα, το Μπάφαλο και στην Περιοχή του Κόλπου του Σαν Φραντζίσκο (η οποία περιελάμβανε μια παρουσίαση σε έναν περσικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα).

Η Παγκόσμια Περιοδεία του 2007 χαρακτηρίστηκε από την πρώτη δημόσια προβολή της ισπανικής ακουστικής εκδοχής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας σε DVD καθώς και την ανακοίνωση ότι το 150 σελίδων εγχειρίδιό μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τους εκπαιδευτικούς, είχε μεταφραστεί στα αραβικά.

Η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς, είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται σε εισφορές, συνεργασίες και συμμετοχές από άλλα άτομα, ομάδες, οργανισμούς που έχουν τους ίδιους σκοπούς για την ενίσχυση και επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ολόκληρο τον κόσμο. Σας ευχαριστούµε για το ενδιαφέρον σας. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο.