ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ: ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Προς τιμή της 60ής επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Ηνωμένων Εθνών, η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς κάνει και πάλι το γύρω του κόσμου με την έκτη ετήσια Παγκόσμια Περιοδεία της. Η ομάδα του τρέχοντος έτους, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχει η Δρ. Μαίρη Σάτλγουορθ, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς, ο βίντεολήπτης Τζίμι Κόλλινς, και φωτογράφος Γουόρεν Τάρντιφ, ξεκίνησε την Παγκόσμια Περιοδεία του 2009 από το Λος Άντζελες στις 22 Μαρτίου. Οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Πόλη του Μεξικού, την πρώτη στάση μεταξύ των δώδεκα χωρών τις οποίες θα επισκεφτεί η περιοδεία του τρέχοντος έτους, καλωσόρισε την ομάδα που ξεκίνησε το πρόγραμμα δράσης της με την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μεξικό.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ιδιωτικές και κυβερνητικές οργανώσεις που μοιράζονται τον ίδιο σκοπό με τη Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς: το να εκπαιδεύσουν τα παιδιά του Μεξικού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών ήταν να παρασχεθεί σημαντική βοήθεια στη Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς και προστέθηκε στον ενθουσιασμό των επισκέψεων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση «Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που έγινε στις 23 Μαρτίου και την παρακολούθησαν τοπικές διασημότητες, υπάλληλοι και παιδιά σχολικής ηλικίας, δόθηκε δίπλωμα και το μετάλλιο της τιμής στη ομιλήτρια Δρ. Μαίρη Σατλγουόρθ, και παρουσιάστηκαν επίσης ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ηγέτες της νεολαίας και καλλιτέχνες. Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βραβευμένο μουσικό βίντεο Ενωμένοι και αρκετά από τα μηνύματα κοινής ωφέλειας της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι καλλιτεχνικές παραστάσεις περιλάμβαναν τοπικούς ράπερ και μια ομάδα με χορό των Αζτέκων.

Η εντυπωσιακή Παγκόσμια Περιοδεία 2009, θα καλύψει την Αργεντινή, την Αυστραλία, τα Μπαρμπάντος, την Κολομβία, την Ιορδανία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ουγκάντα, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.