Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

Αντιπρόσωποι από 49 χώρες μαζί με διπλωμάτες και ηγέτες για τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεντρώθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ προς τιμή των ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για να δουν την διεθνή πρεμιέρα των 30 ανακοινώσεων κοινής ωφελείας που προωθούν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων στους Ήρωες των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ, παρουσία αντιπροσώπων της Πρεσβείας, αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ηθοποιού Αν Άρτσερ και εκπροσώπων από 49 χώρες από όλο τον κόσμο σε μια διεθνή διάσκεψη κορυφής για τη νεολαία, για την αναγνώριση των ηρώων των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Σύνοδος Κορυφής µε θέµα «Κάνοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα µια Παγκόσµια Πραγµατικότητα» έγινε στην έδρα των Ηνωµένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Παρέστησαν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από χώρες όλου του κόσμου συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ουγκάντα, της Λιβερία, του Νεπάλ, της Αιγύπτου, της Γουιάνα, της Κολομβία και του Μεξικού.

Ο κ. Έτζο Ντι Ταράντο, Διευθυντής προγράμματος Δράση Δύο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ο κ. Χανς Τζανιστσέκ, ο Πρόεδρος της Εταιρεία Συγγραφέων των Ηνωμένων Εθνών RSC καλωσόρισαν τους αντιπροσώπους στο συνέδριο. Στην εκδήλωση έγινε η πρεμιέρα της κυκλοφορίας του νέου εργαλείου για τη διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – τα Μηνύματα Κοινής Ωφέλειας (PSA), που το καθένα απεικονίζει ένα άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι 450 άνθρωποι που παρακολούθησαν τη σύνοδο κορυφής σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν θερμά την παρουσίαση των Μηνυμάτων Κοινής Ωφέλειας. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η αναγνώριση της προσφοράς πέντε διεθνών Ηρώων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το έργο τους στην εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.