6Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2009

Αγαπητοί Φίλοι,

Η κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών μπορεί να βρεθεί σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Στατιστικές μας δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη, η UNICEF, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας και πολλοί άλλοι. Οι νέοι που δεν ξέρουν ότι έχουν δικαιώματα είναι ευάλωτοι.

Σκοπός της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς είναι να διδάξει στους νέους τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και να τους εμπνεύσει να γίνουν υπερασπιστές της ανοχής και της ειρήνης.

Με αυτό το στόχο κατά νου, η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς (YHRI) έχει συνεργαστεί με την Village Suisse ONG, το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας Διεθνώς και Καλλιτέχνες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την ετήσια διεθνή διάσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα διεξαχθεί στη Γενεύη.

Η πρώτη τέτοιων εκδηλώσεων έγινε τον Αύγουστο του 2004 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και στο UNICEF House στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες το 2005. Το 2006, η διάσκεψη κορυφής πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και το 2007 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Πέρυσι, η σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονταν εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα, τη Λιβερία, τη Ζάμπια, το Κονγκό, το Μαρόκο, το Νεπάλ, το Τόγκο, την Αίγυπτο, τη Γουατεμάλα, τη Γουιάνα, το Μεξικό, τη Κολομβία και τις Φιλιππίνες, καθώς και αξιωματούχοι του ΟΗΕ και εκπρόσωποι κρατών στα Ηνωμένα Έθνη, θρησκευτικοί ηγέτες και ηγέτες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ΜΚΟ, ακτιβιστές της τοπικής κοινότητας και σπουδαστές.

Η τριήμερη σειρά εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με μια διάσκεψη στις 28 Αυγούστου. Τα Βραβεία Ήρωα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2009 αναγνωρίζουν την εξαιρετική συμβολή στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την επόμενη μέρα οι νέοι θα μάθουν και θα συζητήσουν την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε ένα διαδραστικό εργαστήριο. Το Σάββατο βράδυ θα είναι μια βραδιά γιορτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κυριακή πρωί η Διαθρησκειακή Λειτουργία μας, θα ενώσει τους ανθρώπους πολλών θρησκειών για την Ειρήνη.

Όπως είναι η παράδοσή μας, η νεολαία θα διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στα γεγονότα με νέους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο να εκπροσωπούν τις χώρες τους.

Φέτος η YHRI θα παρέχει μια περιορισμένη ποσότητα χορηγιών για τους νέους οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις σαν Νέοι Αντιπρόσωποι Χώρας. Θα υπάρχει μόνο ένας αντιπρόσωπος ανά χώρα για να διασφαλίσουμε τη διεθνή διαφορετικότητα στη διάσκεψη. Η περιορισμένη ποσότητα των χορηγιών θα απονεμηθεί σε ορισμένους από τους Νέους Αντιπρόσωπους Χώρας με βάση την αξία τους. Οι χορηγίες δεν θα περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια, τις θεωρήσεις διαβατηρίου και δαπάνη υποχρεωτικής ταξιδιωτικής ασφάλισης. Οι χορηγίες θα περιλαμβάνουν όλα τα έξοδα στη χώρα υποδοχής, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεταφορών, καταλυμάτων και φαγητό. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες χορηγίες για τη συμμετοχή ενηλίκων. Οι ενήλικες θα πληρώσουν για τη δική τους μεταφορά, κατάλυμα και φαγητό. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για τη διάσκεψη, τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για να καταστεί δυνατή η ευρεία συμμετοχή των νέων και της κοινωνίας στο σύνολό της. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, σας προτείνουμε να απαντήσετε το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν πιθανές απογοητεύσεις.

Ως μια μη κερδοσκοπική εταιρεία βασιζόμαστε στην γενναιόδωρη υποστήριξη ατόμων, ομάδων και οργανώσεων με παρόμοιους σκοπούς. Η υποστήριξή σας χρειάζεται για να επεκτείνουμε τα προγράμματά μας και να εμπλουτίσουμε τη ζωή περισσότερων νέων με τη γνώση ότι έχουν ανθρώπινα δικαιώματα και ευθύνες.

Χαιρετίζω την ενεργό συμμετοχή σας στις κοινές μας προσπάθειες για να καταστήσουμε τα δικαιώματα του ανθρώπου μια πραγματικότητα για όλους.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Μαίρη Σάτλγουορθ, Ed.D.
President
Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς