ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αντιπρόσωποι νεολαίας από όλο τον κόσμο μαζί με τοπικούς φοιτητές και κοινοτικούς ηγέτες πήραν μέρος στις 3 Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής και Δείπνο Βραβείων της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς στο Λας Βέγκας. Φιλοξενούμενη από τον αμερικανο-ιρανικό Σύνδεσμο Φιλίας και την Ιδρυτή του και Πρόεδρο, Δρ. Πουράν Αμελί, η διάσκεψη κορυφής χαρακτηρίστηκε από μια διεθνή αντιπροσωπεία είκοσι νέων που εκπροσωπούσαν χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Ιράν, η Ιαπωνία, η Κιργιζία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθένας τους φορώντας τα χρώματα της χώρας του και φέροντας την σημαία της.

Σκοπός της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς είναι να διδάξει στους νέους τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και να τους εμπνεύσει να γίνουν υπερασπιστές της ανοχής και της ειρήνης.

Ο κ. Σαχίντ Χιούσεν, Ειδικός Σύμβουλος του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ, Ειδική Μονάδα Συνεργασίας Νότου-Νότου, ήρθε από τη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο Κορυφής. Στην ομιλία του, συνεχάρη την ηγεσία και ενθάρρυνε την προώθηση της εκπαίδευσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Δήμαρχος Γκούντμαν συνεχάρη τη Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς για τις εκπαιδευτικές της προσπάθειες. Η Δρ. Ρουράν Αμελί του απένειμε ένα Βραβείο Εξαιρετικής Ηγεσίας.

Η Ιδρυτής και Πρόεδρος της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς, Μαίρη Σάτλγουορθ, Ed.D., παρουσίασε στη Δρ. Αμελί το Βραβείο Δια Βίου Υπηρεσίας σε αναγνώριση της ανελλιπούς εργασίας της για την προώθηση της υπόθεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Η Ντάνι Βλόντεκ, ιδιοκτήτρια της Opening Minds στο Φοίνιξ, πραγματοποίησε το εργαστήριο για τους συνέδρους της συνόδου κορυφής, μεταξύ των οποίων ήταν αρκετά μέλη του AYUSA Global Youth Exchange καθώς και σπουδαστές της περιοχής. Είδαν το βραβευμένο βίντεο UNITED με το μήνυμά του κατά του εκφοβισμού και την εκπαιδευτική ταινία, που κυκλοφόρησε πρόσφατα Η Ιστορία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επίσης παρουσιάστηκαν τα βίντεο των ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς που απεικονίζουν τα τριάντα άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, φέρνοντας μια νέα επίγνωση σχετικά με το τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μέλη της επιχειρηματικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής κοινότητας του Λας Βέγκας που συμμετείχαν περιλάμβαναν τους Ρος και Τζούντι Αμπάσι του Champions Realty, οι οποίοι δώρισαν την τοποθεσία για το εργαστήριο. Ο καθηγητής Ράζμικ Χακόπιαν και ταλαντούχοι του μαθητές μουσικής διασκέδασαν το κοινό με πολλές σόλο εκτελέσεις. Οι εκπρόσωποι της νεολαίας μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και όσα έμαθαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευθύνες.