Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ∆ΙΕΘΝΩΣ

Το βγαλμένο από τη ζωή και βραβευμένο μουσικό βίντεο, ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Οι Παγκόσμιες Περιοδείες γίνονται ένα ετήσιο γεγονός

Η Παγκόσμια Εκπαιδευτική Περιοδεία της YHRI ακολουθήθηκε, το 2005, από μια Παγκόσμια Περιοδεία του UNITED για να σηματοδοτήσει τη διεθνή έκδοση και του UNITED και της συνοδευτικής έκδοσης του Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;, ένα βιβλιαράκι που περιέχει την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσαρμοσμένη για τους νέους αναγνώστες. Ξεκινώντας από το Λος Άντζελες, η περιοδεία διέσχισε τη Νότια Αμερική και την Αφρική πριν από την ολοκλήρωσή της στη διάσκεψη κορυφής νέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, όπου ο πρώην Ινδός Πρόεδρος K.Ρ. Ναραγιανάν παρουσίασε τη μετάφραση στα Χίντι του Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; (Το βιβλιαράκι είναι πλέον διαθέσιμο σε συνολικά 17 γλώσσες.)

Το 2006, η Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς ξεκίνησε την τρίτη ετήσια Παγκόσμια Περιοδεία για την προώθηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για να υλοποιήσουν την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η περιοδεία περιελάμβανε τριάντα εκδηλώσεις – σε καθεμία από τις οποίες κυκλοφόρησαν ένα από τα τριάντα σύντομα βίντεο της YHRI που απεικονίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα – σε πόλεις στις ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σρι Λάνκα, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Φίτζι.

Έχοντας γίνει ένα ετήσιο έργο δράσης και προβολής, η Παγκόσμια Περιοδεία της YHRI έκανε και πάλι το γύρο του κόσμου το 2007, ενώ το 2008 η Παγκόσμια Περιοδεία επισκέφτηκε την Αϊτή, τη Βενεζουέλα, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Κένυα, την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Ταϊβάν. Ακολούθησαν τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ιστορίες σχετικά με τις συναντήσεις με επισήμους, αξιωματούχους, θρησκευτικούς και κοινωνικούς ηγέτες και τη νεολαία. Δημιουργήθηκαν νέοι φίλοι και συγκροτήθηκαν συνεργασίες για να προωθήσουν την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα νέο επίπεδο.

Αυτές οι Παγκόσμιες Περιοδείες συνεχίζονται κάθε χρόνο, σαν ένα ζωτικό ετήσιο πρόγραμμα τόσο μέσω των άμεσων συναντήσεων όσο και της κάλυψης των δραστηριοτήτων της YHRI από τα μέσα ενημέρωσης, και αγγίζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Φιλοξενία Διεθνών Διασκέψεων Κορυφής

Μετά από κάθε Παγκόσμια Περιοδεία, η YHRI φιλοξένησε Διεθνείς Διασκέψεις Κορυφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της νεολαίας από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τοπικά θέματα και το ρόλο της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σαν ουσιαστικό στοιχείο για την επίτευξη ανοχής και ειρήνης. Οι διασκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες, στη Γενεύη και στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής, η εξαιρετική δουλειά μελών των ομάδων μας παρουσιάζεται και αναγνωρίζεται, εμπνέοντας έτσι και άλλους να επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η YHRI έχει σήμερα εκατοντάδες παραρτήματα και ομάδες σε όλο το κόσμο, καθώς και συνεχιζόμενα έργα εκπαίδευσης της YHRI σε χώρες τόσο διαφορετικές όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Δανία, η Γερμανία, η Γκάνα, η Γουιάνα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Λιβερία, το Μεξικό, το Μαρόκο, το Πουέρτο Ρίκο, η Σιέρα Λεόνε, η Νότιος Αφρική, οι ΗΠΑ και η Ζιμπάμπουε.